Reţetă de Dragobete ... pentru domnişoarele care vor să se mărite ...
Vrei să te ţină minte? Gustul ca la mama acasă, aburii unei mămăliguţe sentimentale, nu dau greş niciodată şi-i vor pune inima pe jar. Un pic de imaginaţie în prezentare vor spune despre tine că eşti deschisă la provocări ! Şi cel mai important, sa pronunţi denumirea grasiat, afectat, comme en francais. Ii va plăcea, cu siguranţă!
Coeur de poulet etourdi
Inima de pui imbatat in vin alb
Dupa o reteta de Bucataras Bunica
Ingrediente: o caserola cu organe de pui
* 4 linguri ulei,
* Bulion 4 linguri, desfacute in 100 ml apa si amestecat bine cu 2 linguri faina.
* 3 Cepe
* 3 rosii, 1 ardei gras
* 100-150 ml vin alb – daca nu-l vreti ametit, nu mai puneti vin
Condimente: 1 foaie dafin , coriandru, o lingurita zahar, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatam organele, le clatim bine si le punem la fiert 30 minute, spumuindu-le.
Ceapa o taiem julien, ardeii, la fel, si punem la calit mai intai ceapa, adaugam apoi bulionul cu apa si faina, amestecam bine, iar mai apoi fasiile de ardei.
Intr-un vas, punem organele de pui, turnam sosul din tigaie , rosiile, taiaite felii, amestecam, condimentam si dam la cuptor, la foc potrivit. Daca scade sosul, mai adaugam cate un pic de apa calda.
Ceapa o taiem julien, ardeii, la fel, si punem la calit mai intai ceapa, adaugam apoi bulionul cu apa si faina, amestecam bine, iar mai apoi fasiile de ardei.
Intr-un vas, punem organele de pui, turnam sosul din tigaie , rosiile, taiaite felii, amestecam, condimentam si dam la cuptor, la foc potrivit. Daca scade sosul, mai adaugam cate un pic de apa calda.
Lasam cam 1 ora,1 ora 30 min. La jumatatea timpului, turnăm deasupra si 100 ml. vin alb. Dupa ce scoatem, presaram patrunjel.
Daca vreti, puteti opta pentru o varianta mai dietetica, si sa fierbeti ceapa, cam 10 minute, impreuna cu pipotele. Si, daca mai si conduceti dupa, nu mai turnati vinul. Da merge de minune cu un vin bun.
Daca vreti, puteti opta pentru o varianta mai dietetica, si sa fierbeti ceapa, cam 10 minute, impreuna cu pipotele. Si, daca mai si conduceti dupa, nu mai turnati vinul. Da merge de minune cu un vin bun.
Pofta bunaaa, ca veti avea!
Cu drag,
GDC
arata incredibil de bine!
RăspundețiȘtergereSi eu spun, de multe ori, la fel, cand "depun" produsul final in farfurie sau pe platou.hi,hi! Cata modestie m-a coplesit astazi!
RăspundețiȘtergerece frumoooooooooooos... mai GDC, esti foarte tare in bucatarie...
RăspundețiȘtergerece ziseshi in titlu? :))))
RăspundețiȘtergereMultumiri Ionix,si tie, si celorlalti sociologi care urmaresc acest blog.
RăspundețiȘtergereBucatarila, "Inima de pui ametit",pentru ca am ametit nitel mancarea la sfarsit. E bestial gustul! Sa incerci reteta.
RăspundețiȘtergereBucatarila,n-am stiut ca te-ai rebranduit ! Hi,hi!
RăspundețiȘtergereMerge bine la un frape. Cred ca iti voi trimite si tie o portie, pentru maine!
Cred ca am sa incerc si eu reteta ... arata f bine... cat am vazut... putin din acest blog (promit sa trec cd am sa gasesc ceva timp) se vede ca e o mancare facuta cu drag... cu mare drag... de aceea si gustul e garantat... de cum arata nu mai zic... Felicitari!
RăspundețiȘtergereAdevarul e ca am si un blog foarte aglomerat!
RăspundețiȘtergereHi,hi!
P.S. Secretul e sa faci mamaliguta inima, altfel nu mai are nici un farmec mancarea...si i se schimba si denumirea!
Cu drag, GDC
imi place inima ta !!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereimi place mamaliguta inima
RăspundețiȘtergerece zici de un schimb de bloguri? eu te-am adaugat
RăspundețiȘtergerePari femeie serioasa,gatesti bine,hai ca ma bag! Hi,hi!
RăspundețiȘtergereO.K., Pansy, pari femeie de treaba, blogospodina cu acte in regula, accept propunerea ta!
RăspundețiȘtergereAm zis sa fie 2-2!
RăspundețiȘtergerepupu-te
RăspundețiȘtergereia uite, si eu te-am adaugat...
RăspundețiȘtergere