O reţetă simplă, uşoară pentru stomac, fără prăjeli.
Timp de preparare - 1 oră.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 cartofi mari.
Pentru umplutură:
- brânză sărată, de vaci, caşcaval,
- feliuţe de şuncă, salam, tăiate cuburi,
- ceapă verde, tăiată, pătrunjel,
- 1 ou fiert, tăiat cuburi
- 50 g unt,
- 4 - 5 linguri de smântână,
- sare, piper.
În funcţie de preferinţe şi buget, mai puteţi adăuga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui,.
Cartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii de coajă, înainte de a-i da la cuptor. Sau se pot căli legumele şi carnea în ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetică a retetei.
Îi umplem, pe rând, cu câte un pic din fiecare ingredient (brânză, 2, 3 cubuleţe unt, şuncă, ceapă tăiată rondele, usturoi feliat, carne) condimentăm, punem o lingură de smântână deasupra şi îi dăm la cuptor 30 minute, într-o tavă unsă cu unt.

Cu 5 minute înainte de a-i scoate, radem caşcaval şi aşezăm o felie de roşie peste fiecare cartof. Îi putem orna şi cu rondele de ceapa roşie.
Pentru a-i servi, îi punem cu grijă pe un platou, presărat cu pătrunjel sau pe foi de salata verde.
Mai jos, doua sectiuni rautacioase.
Miezul de la cartofi, amestecat cu verdeaţă (ceapă, mărar, pătrunjel), cu un ou, trecut prin faină şi călit în ulei, va ajunge şi el pe masă, sub forma de pârjoluţe.
Căci, pe timp de criză, nimic nu se aruncă!
Pofta mare.
GDC
da'chiar ca-s rautacioase sectiunile astea! ploua oare la Iasi?Mie-mi ploua'n gura :\
RăspundețiȘtergereMa bucur nespus, Stefana, ca-ti "ploua in gura"!
RăspundețiȘtergereNumai eu sa sufar in chinuri, cand vin la Mamistef?
am inghitit de vreo 3 ori pana am ajuns la capatul retetei... arata delicios!
RăspundețiȘtergereMa bucur, "Noi doi", si eu traiesc aceleasi stari unice, cand te vizitez!
RăspundețiȘtergerebine,bine dar e corect asa?tu papi noi plangem de pofta....oare cand s-o inventa un calculator prin screen-ul caruia sa se poata gusta?sau macar teleportarea :D
RăspundețiȘtergerefoarte pofticioasa reteta,sau mai bine zis eu sunt cea cu poftele,reteta este doar delicioasa
Cine m-o fi pus sa intru la ora asta pe aici?!!?...
RăspundețiȘtergereArata extraordinar ;) si nu ma indoiesc ca si gustul e minunat :)
Aaaah, buuuna idee. Si gustoasa!
RăspundețiȘtergereDa zau de nu-s rautacioase. Si pentru asta te provoc la o leapsa. Uite`asa :))
RăspundețiȘtergeregrozav de apetisant arata cartofii tai.nu am facut niciodata cartofi umpluti,desi am vazut multe retete.
RăspundețiȘtergereUne recette très appétissante.
RăspundețiȘtergereJ'aime beaucoup.
A bientôt.
doua premii dragute te asteapta sa le ridici .pupici
RăspundețiȘtergereDraga Gospodina,
RăspundețiȘtergereCartofii sunt deliciosi.
Ai un premiu la mine pe blog, te rog sa treci sa il ridici daca iti face placere!
Cu drag, Mihaela
Eu venii, taras, ca mi-s obosita, sa-ti fac o invitatie si ce gasesc aici? Minunatii umpluturi... Ntttt, ce mi-ai facut? Uitai vorbele alese, asa ca te invit la cules de premii dragutele! Na, asa-ti trebuie, cele frumoase au zburat! Vorbele.
RăspundețiȘtergereA simple and tasty idea.
RăspundețiȘtergereDelicious! Love the herbs.^^
RăspundețiȘtergereAm revenit, tarziu ce-i drept, dar am revenit! Arata foarte apetisant si rustic pozele de la aceasta reteta!
RăspundețiȘtergereai disparut complet ! unde umbli ?mici ,gratare ,bere si tu nimic !
RăspundețiȘtergere