Oua cu branza verde





din seria “Ce am avut pe masa, de Pasti”

E o reteta simpla si aspectuoasa, care e numai buna de facut dupa sarbatorile de Paste, din ouale vopsite.

Ingrediente:
- 6 oua fierte tare ( 10, 12 minunte, la foc mediu)
- pentru umplutura:
- diverse branzeturi: cas, telemea, branza vaci, parmezan, cascaval…
- putin unt
- o lingura de smantana
- verdeata: ceapa verde, leurda, patrunjel, marar (diverse combinatii)
- sare si alte condimente, daca branza nu e sarata.

Mod de preparare
Dupa ce am fiert ouale, le lasam sa se raceasca si le decojim, apoi le taiem pe lungime, cu un cutit special pentru cascaval, pentru un aspect mai deosebit.



Le putem goli de galbenus o parte, o parte nu, cum dorim.
Mixam branzeturile, cu untul si smantana pentru a iesi o crema fina si adaugam verdeata. Eu am pus si leurda, de aceea compozitia a iesit verde.
Urmind acest procedeu, puteti obtine “branza roz”, daca adaugati loboda sau sfecla rosie, albastra sau galbena. Eu am scris ultimele variante, voi sa ganditi ingredientele.

Umplem un pos pentru ornat torturi cu crema de branza si decoram jumatatile de ou.



Mai putem pune deasupra si inele de ceapa rosie si fire de chivas sau marar, patrunjel.





Am servit alaturi de o salata de cruditati.






Pofta mare, va ureaza GDC


SURSA
- idee preluata de pe o foaie rupta din revista “Otilia”, acum multi ani si pastrata in sertar ! Cine mai are “sursa” ca a mea?!

17 comentarii:

  1. Faina ideea, cred ca este si gustoasa....:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu, dar nu din Otilia. Dintr-un ziar.
    Arata tare bine. O idee sa fac maine.

    RăspundețiȘtergere
  3. faine ouale tale si colorate ! daca imi spui ca esti varsator,geaman,capra sau maimuta,a mea esti.dar chiar si daca nu esti,e de bine,am luat primele compatibilitati dupa ce ti-am citit profilul

    RăspundețiȘtergere
  4. de magnifiques et savoureux œufs, une recette simple mais excellente
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place mult cum arata platoul.felicitari

    RăspundețiȘtergere
  6. Gemeaux!
    De unde v-ati dat seama? Ca eu nu inteleg nimic din profilul meu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru vorbele frumoase, Veronica, Naina, Sarah et Fimere!
    Veronica, scoate ziarul!

    RăspundețiȘtergere
  8. de notat ideea!foarte bine arata,de stiam ce faci ,la tine veneam!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca e asa, Alison, eu ar trebui sa ma mut in Tatarasi! Mai ales cu ultimele tale cocostarceli si invarteli!

    RăspundețiȘtergere
  10. bonjour
    bien sur que tu peux participer à ce concours
    tu y va sur son blog tu click sur la banière de droite et tu lui laisse le lien de ton article ou alors tu peux directement acceder à partir de mon blog
    bonne journée et bonne chance

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bine arata... Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  12. arata foarte bine. super si imi place si umplutura tare mult, mai diferit fata de cele ce le stim noi pe aici

    RăspundețiȘtergere
  13. Très belle assiette.
    Tes œufs sont magnifiques.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bunatatile tale au fost premiate la mine pe blog cu ceva premii. Iar bonus ai si o leapsa :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Sursa ca sursa, dar realizarea este de nota 10! O gospodina talentata merita un premniu dragalas, si-i este oferit cu mult dras. Nu-l lasa sa astepte prea mult, sa nu iasa puiu' din ou!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mmmmm! Papa bun! Vreau sa-ti dau un premiu pentru aceasta reteta. Daca vrei poti sa treci pe la mine sa-l ridici.
    Numai bine!
    :)

    RăspundețiȘtergere