Oua cu branza verde
din seria “Ce am avut pe masa, de Pasti”
E o reteta simpla si aspectuoasa, care e numai buna de facut dupa sarbatorile de Paste, din ouale vopsite.
Ingrediente:
- 6 oua fierte tare ( 10, 12 minunte, la foc mediu)
- pentru umplutura:
- diverse branzeturi: cas, telemea, branza vaci, parmezan, cascaval…
- putin unt
- o lingura de smantana
- verdeata: ceapa verde, leurda, patrunjel, marar (diverse combinatii)
- sare si alte condimente, daca branza nu e sarata.
Mod de preparare
Dupa ce am fiert ouale, le lasam sa se raceasca si le decojim, apoi le taiem pe lungime, cu un cutit special pentru cascaval, pentru un aspect mai deosebit.
Le putem goli de galbenus o parte, o parte nu, cum dorim.
Mixam branzeturile, cu untul si smantana pentru a iesi o crema fina si adaugam verdeata. Eu am pus si leurda, de aceea compozitia a iesit verde.
Urmind acest procedeu, puteti obtine “branza roz”, daca adaugati loboda sau sfecla rosie, albastra sau galbena. Eu am scris ultimele variante, voi sa ganditi ingredientele.
Umplem un pos pentru ornat torturi cu crema de branza si decoram jumatatile de ou.
Mai putem pune deasupra si inele de ceapa rosie si fire de chivas sau marar, patrunjel.
Am servit alaturi de o salata de cruditati.
Pofta mare, va ureaza GDC
SURSA
- idee preluata de pe o foaie rupta din revista “Otilia”, acum multi ani si pastrata in sertar ! Cine mai are “sursa” ca a mea?!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Faina ideea, cred ca este si gustoasa....:-)
RăspundețiȘtergereEu, dar nu din Otilia. Dintr-un ziar.
RăspundețiȘtergereArata tare bine. O idee sa fac maine.
faine ouale tale si colorate ! daca imi spui ca esti varsator,geaman,capra sau maimuta,a mea esti.dar chiar si daca nu esti,e de bine,am luat primele compatibilitati dupa ce ti-am citit profilul
RăspundețiȘtergerede magnifiques et savoureux œufs, une recette simple mais excellente
RăspundețiȘtergerebonne soirée
imi place mult cum arata platoul.felicitari
RăspundețiȘtergereGemeaux!
RăspundețiȘtergereDe unde v-ati dat seama? Ca eu nu inteleg nimic din profilul meu!
Multumesc pentru vorbele frumoase, Veronica, Naina, Sarah et Fimere!
RăspundețiȘtergereVeronica, scoate ziarul!
de notat ideea!foarte bine arata,de stiam ce faci ,la tine veneam!
RăspundețiȘtergereDaca e asa, Alison, eu ar trebui sa ma mut in Tatarasi! Mai ales cu ultimele tale cocostarceli si invarteli!
RăspundețiȘtergerebonjour
RăspundețiȘtergerebien sur que tu peux participer à ce concours
tu y va sur son blog tu click sur la banière de droite et tu lui laisse le lien de ton article ou alors tu peux directement acceder à partir de mon blog
bonne journée et bonne chance
Foarte bine arata... Felicitari!!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine. super si imi place si umplutura tare mult, mai diferit fata de cele ce le stim noi pe aici
RăspundețiȘtergereTrès belle assiette.
RăspundețiȘtergereTes œufs sont magnifiques.
A bientôt.
Bunatatile tale au fost premiate la mine pe blog cu ceva premii. Iar bonus ai si o leapsa :))
RăspundețiȘtergerelasa ca inteleg io !
RăspundețiȘtergereSursa ca sursa, dar realizarea este de nota 10! O gospodina talentata merita un premniu dragalas, si-i este oferit cu mult dras. Nu-l lasa sa astepte prea mult, sa nu iasa puiu' din ou!
RăspundețiȘtergereMmmmm! Papa bun! Vreau sa-ti dau un premiu pentru aceasta reteta. Daca vrei poti sa treci pe la mine sa-l ridici.
RăspundețiȘtergereNumai bine!
:)