Pateu de soia
O reteta vegetariana foarte buna in post!
Ingrediente
-1 cana boabe de soia
- 3,4 linguri ulei de masline
- cativa catei de usturoi
- o ceapa mica
- masline
- suc de rosii,un pic de zeama de lamaie
- sare, chimen
- verdeata: patrunjel,marar
- o cana cu apa in care a fiert
Modul de preparare e cel de la humus (pateul de naut).
Boabele de soia se pun la inmuiat in multa apa, peste noapte. Dimineata, se pun la fiert, intr-o oala mare, aproape 2 ore. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca putin, si apoi punem la robot sau blender, impreuna cu uleiul, o cana cu apa in care a fiert (sau mai putin, in functie de cum dorim pasta) ceapa, usturoiul, zeama de lamaie, sucul de rosii (eu nu am pus) si condimentam.
Acoperit, poate fi pastrat la frigider 2, 3 zile.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte faina reteta! Am sa o incerc si eu zilele astea!
RăspundețiȘtergereSunt curioasa daca nu vei scapa pe acolo un ciolanel!
RăspundețiȘtergeremm,ce bine arata si suna reteta!cred ca o sa o incerc si eu mai ales acum ca tot suntem in post:)salvat pt miercuri:)ms de idee.pupici
RăspundețiȘtergereBoabele de soia seamana bine cu boabele de fasole.Dar arata super bine iar gustul trebuie sa fie pe masura...
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru blog...sa pare ca ''ne-am lansat'' in aceeas perioada.
RăspundețiȘtergereAm sa mai trec pe la tine sa vad ca mai gatesti.
o zi frumoasa...
Diana,ai observat foarte bine.Gustul e neasteptat de bun,nu are nimic in comun cu gustul pateurilor-eurilor din comert.
RăspundețiȘtergereTe mai astept, cu noi retete! Azi, de hrisca!
Lady Margret, is true. "Se pare" ca si eu am observat acelasi lucru.Iti doresc cat mai multe aniversari on-line.Si, sper, alaturi si de ...GDC!
RăspundețiȘtergerePoti veni azi,am hrisca!
Foarte faina si reteta asta..si mie imi place mult tot ce tine de soia;;)..Ce pacat ca mi s-a stricat robotul ca faceam maine..
RăspundețiȘtergereNo cat ne potrivim la gusturi..hihi..
Da ghini mai graiesti,m.t.Eu sunt din Moldova, noooo. hi!
RăspundețiȘtergere