Coeur de poulet etourdi





Reţetă de Dragobete ... pentru domnişoarele care vor să se mărite ...

Vrei să te ţină minte? Gustul ca la mama acasă, aburii unei mămăliguţe sentimentale, nu dau greş niciodată şi-i vor pune inima pe jar. Un pic de imaginaţie în prezentare vor spune despre tine că eşti deschisă la provocări ! Şi cel mai important, sa pronunţi denumirea grasiat, afectat, comme en francais. Ii va plăcea, cu siguranţă!



Coeur de poulet etourdi

Inima de pui imbatat in vin alb

Dupa o reteta de Bucataras Bunica

Ingrediente: o caserola cu organe de pui

* 4 linguri ulei,

* Bulion 4 linguri, desfacute in 100 ml apa si amestecat bine cu 2 linguri faina.

* 3 Cepe

* 3 rosii, 1 ardei gras

* 100-150 ml vin alb – daca nu-l vreti ametit, nu mai puneti vin

Condimente: 1 foaie dafin , coriandru, o lingurita zahar, sare, piper.

Mod de preparare:

Curatam organele, le clatim bine si le punem la fiert 30 minute, spumuindu-le.

Ceapa o taiem julien, ardeii, la fel, si punem la calit mai intai ceapa, adaugam apoi bulionul cu apa si faina, amestecam bine, iar mai apoi fasiile de ardei.

Intr-un vas, punem organele de pui, turnam sosul din tigaie , rosiile, taiaite felii, amestecam, condimentam si dam la cuptor, la foc potrivit. Daca scade sosul, mai adaugam cate un pic de apa calda.

Lasam cam 1 ora,1 ora 30 min. La jumatatea timpului, turnăm deasupra si 100 ml. vin alb. Dupa ce scoatem, presaram patrunjel.

Daca vreti, puteti opta pentru o varianta mai dietetica, si sa fierbeti ceapa, cam 10 minute, impreuna cu pipotele. Si, daca mai si conduceti dupa, nu mai turnati vinul. Da merge de minune cu un vin bun.

Pofta bunaaa, ca veti avea!

Cu drag,
GDC

17 comentarii:

  1. Si eu spun, de multe ori, la fel, cand "depun" produsul final in farfurie sau pe platou.hi,hi! Cata modestie m-a coplesit astazi!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumoooooooooooos... mai GDC, esti foarte tare in bucatarie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumiri Ionix,si tie, si celorlalti sociologi care urmaresc acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bucatarila, "Inima de pui ametit",pentru ca am ametit nitel mancarea la sfarsit. E bestial gustul! Sa incerci reteta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bucatarila,n-am stiut ca te-ai rebranduit ! Hi,hi!
    Merge bine la un frape. Cred ca iti voi trimite si tie o portie, pentru maine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca am sa incerc si eu reteta ... arata f bine... cat am vazut... putin din acest blog (promit sa trec cd am sa gasesc ceva timp) se vede ca e o mancare facuta cu drag... cu mare drag... de aceea si gustul e garantat... de cum arata nu mai zic... Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevarul e ca am si un blog foarte aglomerat!
    Hi,hi!
    P.S. Secretul e sa faci mamaliguta inima, altfel nu mai are nici un farmec mancarea...si i se schimba si denumirea!
    Cu drag, GDC

    RăspundețiȘtergere
  8. imi place inima ta !!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. ce zici de un schimb de bloguri? eu te-am adaugat

    RăspundețiȘtergere
  10. Pari femeie serioasa,gatesti bine,hai ca ma bag! Hi,hi!

    RăspundețiȘtergere
  11. O.K., Pansy, pari femeie de treaba, blogospodina cu acte in regula, accept propunerea ta!

    RăspundețiȘtergere
  12. ia uite, si eu te-am adaugat...

    RăspundețiȘtergere