Pasca cu branza







Este un alt fel de pasca, de fapt o reteta de cheese-cake, dar care inlocuieste cu mult succes pasca traditionala.

Ingrediente blat:
250 g faina
- 125 g unt
- 65 g zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- 1 ou
Ingrediente umplutura:
- 1 kg branza vaci, bine scursa
- 5 oua gaina (eu am pus 3 oua mari, de gasca!)
- 5 linguri smantana
- 1 pliculet zahar vanilat (eu am pus un pliculet cu esenta naturala vanilie Dr Oetker)
- 150 g stafide aurii
- Esenta rom (pentru inmuierea stafidelor!)
- 200 g zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri gris
Pentru decor:
- migdale intregi si taiate
- fistic taiat
- zahar pudra

Mod de preparare
Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen.


Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru 30 minute.


Intre timp, se pun stafidele in apa calduta cu esenta rom pentru a se umfla.
Preparam umplutura: punem toate ingredientele (exceptind stafidele) la robot, mixa, iar apoi adaugam stafidele scurse.

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (de tort, cu inel, e mai bine! ) tapetata cu hartie de copt. E bine ca aluatul sa treaca putin peste marginea de sus a tavii. Daca nu se intampla lucrul acesta, nu e nimic grav. Dam la copt, fara umplutura, si lasam 10 minute.

Dupa 10 minute scoatem, turnam umplutura si dam din nou la cuptor pentru 45 minute. Scoatem dup ace s-a copt, lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se presara zaharul pudra, migdalele si fisticul.

Sursa: o revista Click, 2009





6 comentarii:

  1. Chiar daca "suportul" este din aluat de tarta, tot pasca este. Si inca una foarte aratoasa, asa ca mi-am notat-o si o sa incerc la anul viitor. o trec in "cartea de bucate" pe care mi-am intocmit-o cu ajutorul tau si al altor gospodine desavarsite pe care le-am cunoscut in mediul virtual. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri. M-ati facut sa rosesc toata. Dar, sa stiti ca le merit. Sa stiti ca trebuie sa o fac din nou, cat de curind, pentru ca fetita mea a crezut ca este cumparata, cand a ajuns acasa si a vazut-o pe platou. Si, pentru ca stie ca nu tolereaza multe dulciuri din comert, nu a mancat, de frica sa nu i se faca rau. A luat doar o gurita mica, si apoi s-a abtinut.Acum, cand a aflat ca o facusem eu, s-a botosit toata!

    RăspundețiȘtergere
  3. woow... ce minunatie!!!!! si eu mi-am notat reteta.
    Sincer meriti FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  4. UN PREMIU SI O PROVOCARE PT TINE, PE BLOGUL MEU!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de delicios arata...mi s-a facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  6. vai de mine,cum arata pasca asta!!!a trecut Pastele si mie-mi ploua-n gura:|

    RăspundețiȘtergere