Mancarica cu hrisca



E ceva rapid si sanatos, care se face fara multa bataie de cap. Si are si putine calorii.
Avem nevoie de:
- o cana (150 g) hrisca, pusa la inmuiat cu cateva ore inainte (eu o las peste noapte)
- un morcov, o ceapa, o radacina patrunjel, pastarnac
- suc de rosii:100 ml
- o foaie dafin, cimbru, sare
- patrunjel, marar
Acum, primavara, putem adauga si leurda, urzici, tot felul de verdeturi.
Legumele se taie cubulete sau se dau prin robot, se adauga apoi sucul de rosii, amestecat cu un pic de apa (o canita mica de cafea), foaia de dafin, cimbrul, sarea. Se lasa pe foc pana sunt aproape gata legumele, apoi adaugam hrisca scursa de apa si se mai lasa putin, 2,3 minute. Se adauga verdeturile si, gata!
Eu prefer varianta cu hrisca inmuiata in prealabil, e mai sanatoasa, hrisca pastrandu-si, in acest mod, multe din substantele nutritive.




11 comentarii:

  1. Cu siguranta incerc reteta.Foarte curioasa m-ai facut.
    O dupa amiaza placuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o mancarica foarte tentanta pentru mine! Deci, maine sau in vewwkend voi face aprovizionarea... Pana atunci, esti invitata sa ridici trei premii de pe blogul meu, pe care ti le ofer cu placere. Restul dedicatiei este acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca-i dietetica ma inscriu si eu!nu am gatit niciodata hrisca !

    RăspundețiȘtergere
  4. Tre sa ma apuc de cautat hrisca.. ai prezentat niste retete taaaare apetisante cu ea si ma tenteaza ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. n-am mancat niciodata hrisca,dar arata grozv mancarica ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. eu sincer n-am mancat niciodata hrisca.habar n-am ce e sau ce gust are.nu rade de mine te rog :))
    oricum arata bine.pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca va tenteaza.Nu rad de nimeni, nici eu nu am gatit ceva cu hrisca pana in toamna trecuta.Puteti sa o puneti si in salate, acum.
    Va pup pe toate, de la Micul, trecind pe la Elena si pana la Pansy.

    RăspundețiȘtergere
  8. Gospodino,treci la premiere! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. pai si eu zic ca stefana.te asteapta si la mine pe blog doua premii !

    RăspundețiȘtergere
  10. Normal ca am incercat-o.Imediat ce am gasit hrisca.Foarte, foarte buna, si pot sa manaaaannnnnccc ca nu are multe calorii.Multumesc mult pentru reteta asta faina.
    Te pup si-ti doresc un weekend placut.

    RăspundețiȘtergere