Muffins aperitiv, cu branza si cascaval






Dupa o reteta de pe site-ul Laurei Sava

Ce poate fi mai frumos, pentru un scolar, decat trezirea, dimineata, in aburii unor muffins proaspat scosi din cuptor!
Si cum sa nu te impresioneze un copil care vine de la scoala si-ti spune:”Mama, poti sa-mi mai faci, azi colegii mi-au mancat tot ce aveam in cutiuta!”.

- super reteta, super rapida, efect sigur!
Pentru asta, avem nevoie de:
160 gr faina amestecata cu 2 lingurite praf de copt si un varf sare
2 oua mici
50 ml ulei
100 ml lapte
100 gr (am pus 70 grame branza de vaca si 30 gr cascaval ras)

Se pun intr-un bol si se mixeaza toate ingredientele lichide - ouale, uleiul, laptele – si, separat, branza cu cascavalul. Putem pune si cubulete de sunca.
Faina cu praful de copt si sarea le amestecam, la sfarsit, usor, cu o lingura de lemn, cu lichidele.
Se pune totul in formele de briose sau in tavile de muffins, in care am asezat hartiutele speciale.. Le presaram deasupra cu susan si le dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, 20 minute.

Sfat: Daca aveti forme/tava mai mare, dublati cantitatile! Oricum, se vor termina repede si, la cererea pofticiosilor, va trebui sa repetati operatiunea, imediat!
Pentru ca aratau ca niste rosioare, o scolarita nastrusnica le-a pus un mot verde!



3 comentarii:

  1. deliciosi muffins-ii tai...as vrea si eu sa fiu scolar, in cazul asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand mai fac, te chem. Tu sa vii cu salata de fenicul, ca ma obsedeaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da...o idee de pachet pt la munca.

    RăspundețiȘtergere