Cartofi umpluti,la cuptor





O reţetă simplă, uşoară pentru stomac, fără prăjeli.
Timp de preparare - 1 oră.

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 cartofi mari.

Pentru umplutură:
- brânză sărată, de vaci, caşcaval,
- feliuţe de şuncă, salam, tăiate cuburi,
- ceapă verde, tăiată, pătrunjel,
- 1 ou fiert, tăiat cuburi
- 50 g unt,
- 4 - 5 linguri de smântână,
- sare, piper.
În funcţie de preferinţe şi buget, mai puteţi adăuga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui,.

Cartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii de coajă, înainte de a-i da la cuptor. Sau se pot căli legumele şi carnea în ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetică a retetei.
Îi umplem, pe rând, cu câte un pic din fiecare ingredient (brânză, 2, 3 cubuleţe unt, şuncă, ceapă tăiată rondele, usturoi feliat, carne) condimentăm, punem o lingură de smântână deasupra şi îi dăm la cuptor 30 minute, într-o tavă unsă cu unt.



Cu 5 minute înainte de a-i scoate, radem caşcaval şi aşezăm o felie de roşie peste fiecare cartof. Îi putem orna şi cu rondele de ceapa roşie.
Pentru a-i servi, îi punem cu grijă pe un platou, presărat cu pătrunjel sau pe foi de salata verde.



Mai jos, doua sectiuni rautacioase.





Miezul de la cartofi, amestecat cu verdeaţă (ceapă, mărar, pătrunjel), cu un ou, trecut prin faină şi călit în ulei, va ajunge şi el pe masă, sub forma de pârjoluţe.
Căci, pe timp de criză, nimic nu se aruncă!

Pofta mare.
GDC

17 comentarii:

  1. da'chiar ca-s rautacioase sectiunile astea! ploua oare la Iasi?Mie-mi ploua'n gura :\

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur nespus, Stefana, ca-ti "ploua in gura"!
    Numai eu sa sufar in chinuri, cand vin la Mamistef?

    RăspundețiȘtergere
  3. am inghitit de vreo 3 ori pana am ajuns la capatul retetei... arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur, "Noi doi", si eu traiesc aceleasi stari unice, cand te vizitez!

    RăspundețiȘtergere
  5. bine,bine dar e corect asa?tu papi noi plangem de pofta....oare cand s-o inventa un calculator prin screen-ul caruia sa se poata gusta?sau macar teleportarea :D
    foarte pofticioasa reteta,sau mai bine zis eu sunt cea cu poftele,reteta este doar delicioasa

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine m-o fi pus sa intru la ora asta pe aici?!!?...
    Arata extraordinar ;) si nu ma indoiesc ca si gustul e minunat :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Aaaah, buuuna idee. Si gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Da zau de nu-s rautacioase. Si pentru asta te provoc la o leapsa. Uite`asa :))

    RăspundețiȘtergere
  9. grozav de apetisant arata cartofii tai.nu am facut niciodata cartofi umpluti,desi am vazut multe retete.

    RăspundețiȘtergere
  10. Une recette très appétissante.
    J'aime beaucoup.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  11. doua premii dragute te asteapta sa le ridici .pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Gospodina,
    Cartofii sunt deliciosi.
    Ai un premiu la mine pe blog, te rog sa treci sa il ridici daca iti face placere!
    Cu drag, Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu venii, taras, ca mi-s obosita, sa-ti fac o invitatie si ce gasesc aici? Minunatii umpluturi... Ntttt, ce mi-ai facut? Uitai vorbele alese, asa ca te invit la cules de premii dragutele! Na, asa-ti trebuie, cele frumoase au zburat! Vorbele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Delicious! Love the herbs.^^

    RăspundețiȘtergere
  15. Am revenit, tarziu ce-i drept, dar am revenit! Arata foarte apetisant si rustic pozele de la aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  16. ai disparut complet ! unde umbli ?mici ,gratare ,bere si tu nimic !

    RăspundețiȘtergere