"Coeur de Fromage" (inima & chec cu branza)






Chec cu branza

Daca tot am "lansat" intr-o postare anterioara o inima de mamaliguta acum lansez o "inima de branza" intr-un chec senzational de gustos ... ups ... mai bine zis bucataros, caci e o reteta preluata de la Ana, unul dintre bucatarasi.

Ingrediente

• 300gr faina
• 3 oua
• 250gr branza de vaci (mai uscata, scursa bine de zer)
• o cana de zahar
• 100-150gr margarina sau unt
• un praf de sare
• 2,3 linguri de lapte
• zahar vanilat
• un plic praf copt
• coaja de la o lamaie
• un praf amoniac dizolvat in zeama de lamaie

Mod de preparare

Se freacă spumă untul (la temperatura camerei) cu branza si praful de sare. Se adaugă apoi treptat zahărul, si laptele, amestecind incontinuu. Apoi adaugam oualele, unul cate unul si amoniacul dizolvat. Dupa ce s-au incorporat, se adauga treptat si faina in care am pus praful de copt. In final, se adauga si esenta de vanilie si coaja de lămâie.
Se toarna compozitia intr-o forma tapetata (fie cu unt si faina, fie cu hartie de copt), si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. (cam 50-60 de minute)
Dupa ce se racoreste, se scoate din forma si se pudreaza. Deasupra, putem face diverse modele cu formele de fursecuri.

Asa arata checul cand e scos din cuptor (BEFORE)



Si asa arata dupa ce devine "Coeur de Fromage" (AFTER)



Bon apetit,

Cu drag,
GDC

Un comentariu:

  1. Io-s moarta dupa inimioare...deci da-mi un colt de inima, te rog!

    RăspundețiȘtergere