Dinu Patriciu si Irina Loghin ???!!!

Care este legatura dintre cei doi?

Simplu … Dublin (Irish pub) din Vaslui si berea Guinness la draft (halbă).
Sa presupunem ca esti in Vaslui si vrei sa vezi cu prietenii un meci si sa bei o bere buna. Un Guinness autentic. Atunci, nu poti sa faci acest lucru decat in “Dublin Pub”. Pub-ul se afla la parterul hotelului Racova, in centrul orasului, langa Consiliul Judetean si Casa de Cultura a Sindicatelor “Constantin Tanase”, sub privirea atenta a statuii lui Stefan cel Mare.



Iata cateva imagini cu fatada si din interior ce reproduc perfect experienta sau atmosfera unui pub irlandez Guinness.







Eram acum vreo doua saptamani in trecere prin Vaslui şi soţul a insistat sa merg si eu să “văd ce înseamnă o bere adevarată”. Si iata-ma cu un draft Guinness in faţă, profound mirată de aspectul atipic al acesteia. E ciudata, la prima vedere, pentru o novice ca mine care arunca berea in clatite sau o foloseste ca sos, la ficatei. Berea e neagra, si cu o spuma fina, cremoasa, care se mentine pana la sfarsit. Nu are nici bulele de aer, piscarete, ca apa minerala. E rafinata si gustoasa. Si cu o savoare pe care nu am intalnit-o la celelalte beri. Cu uşurinţa ai crede că e capucino sau café frappe.





Nu ne-ar fi deranjat să mancăm ceva tipic irlandez (o friptura de vită în Guinness, de exemplu). Deşi e singurul lucru care face notă discordantă cu atmosfera celtică, merge şi bucătăria românească mai ales că preţurile sunt accesibile iar gustul foarte bun (o ciorbă ţărănească de văcuţă – 6,2 lei, cotlet de porc la grătar – 14 lei).



Sa nu uit capitolul “toaleta”, piatra de incercare din cartea de vizita a oricarui restaurant. Ei, bine, ochiul critic al Gospodinei de Criză a fost placut surprins. Nu facea nota discordanta cu restul. Gresia, faianta, mobilierul si, mai ales, oglinda formau un tot unitar cu designul de interior de…dincolo de usa. Convigeti-va si voi!



Atmosfera Romanian Guinness …

Trecînd peste detaliile gen design interior, meniu, etc. nu vreau sa uit atmosfera melancolica, linistitoare, care imi amintea de liceu si de perioada cand eram mare fan “Acasa T.V”. Din boxe rasuna Natalia Oreiro. Dupa o succesiune de 3 piese sfasietoare, cand aveam impresia că după “Non me muero di amor” vor începe sa se unduie la bar, pe ritmuri latino, fetite in jambiere, salvarea a venit tocmai de la Catalin Maruta, care anunta, la Happy Hour din plasma, aniversarea Irinei Loghin.
Eclipsata, din pacate, de vocea Nataliei Oreiro.
Într-un final părăsim şi noi pub-ul cu atmosferă celtico – romano – latină şi ne îndreptăm spre hotel.
Ne întâmpină un indicator care ne arată distanţele până la următoarele pub-uri Guinness: Paris – 2389 Km. sau Viena 1085 Km.



Trecem de indicator şi amuzaţi, ne amintim că suntem totuşi într-un spaţiu carpato- danubiano – pontic când vedem în faţă un banner PIXEL ART cu sloganul “Ţine pasul cu cei mai buni!”.Se refera la ei, desigur!



Deja v-ati dat seama şi voi, cred, de legătura suspectă, obscură şi implicită a lui Dinu Patriciu în această poveste. Pixelul artistic de lângă Irish pub.

Cu lacrimi în ochi, închei experienţa Guinness din Vaslui!!!

La Mulţi ani, Irina Loghin!

Împodobeşte mamă bradul! şi …

“Ruşine, Domnule Patriciu!”

9 comentarii:

  1. Multumesc frumos pentru vizita.Imi place stilul blogului tau.Sa ai o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-as mai bea o Guinness!!! La mine pe blog te asteapta doua premii frumoase (unul este putin intarziat, dar acum le-am primit si eu!)pe care ti le ofer cu placere. Cu drag, Elena.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar azi ma botosisem ca nimeni nu-mi da premii si mie. Ma duc sa-l inhat. Numai ca-l pastrez pentru mine, sa nu am probleme cu Patriciu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant blog gospodino! Te am in vedere pentru niste deserturi delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deocamdata, Reflectorule, sunt datoare poporului cu niste dezvaluiri.Astazi, vor aparea!

    RăspundețiȘtergere
  6. De très jolies photos.
    J'aime beaucoup.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place mult cum scrii...m-am si amuzat de aventura ta.
    O zi faina!

    RăspundețiȘtergere