Spaghetti aglio olio

-varianta primita prin viu grai de la Geanina





Venise Geanina din Italia. Era Craciunul. Lucra la un restaurant:” Fac paste si spal vase! M-am saturat de paste! Au mai ales niste paste ciudate, cu usturoi si patrunjel. Paaaiii, cum se mananca in sat, la bunica! Mi-e dor si mie de o mamaliguta, de un carnacior, de o gogonica, de sarmale!” Eu, totusi, mare gospodina, retinusem reteta ei sofisticata! Era pe gustul meu, aflata intr-o perpetua cura! Si, am facut-o si eu. Cum am auzit, asa am transpus in practica: paste, usturoi si patrunjel. Devenita, peste ani, GDC, m-am gandit sa dau si eu un research pe Google. Poate chiar pastele Geaninei au un nume.Ei, da,chiar au.Dar , reteta originala e si mult mai complicata: se caleste un pic usturoiul, se pune si ardei iute, rondele, se poate pune si parmezan! Si se numeste si “Spaghetti aglio oglio e peperoncino”!
Si, cum acum sunt deschisa provocarilor culinare, voi incerca, intr-o zi, si reteta originala!


Ingrediente:
- spaghetti: 300 grame
- ulei masline:50 ml (eu am avut unul special, cu trei feluri de piper)
- catei de usturoi: 5
- patrunjei( cui nu-i place, poate folosi singularul “patrunjel”! )

Mod de preparare: notati, sa nu uitati! Spaghetii fierte al dente si turnat deasupra ulei, usturoi taiat marunt si patrunjel. Gata!

P.S. Probabil, dupa aceasta reteta, va intrebati, in mod firesc, ce face acum Geanina. A revenit in tara, deci a redevenit “Geanina de Romania”. Daca mai gateste paste cu usturoi si patrunjel, nu stiu sa va spun. Pa!




5 comentarii:

  1. des pâtes comme je les aime, très appétissants
    j'adore
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti tuc,ti pup, Fimere. Adica, "bisous", la voi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine...as manca paste si cu paine ;), dar reteta ta e muuuuult mai buna....

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim de vizita si de aprecieri si da!...suntem online 24 din 24 pentru ca cei care ne citesc sa fie bine informati!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata tare apetisant... sper sa le incerc si eu. Saru'mana de reteta :)

    RăspundețiȘtergere